Ultimele cuvinte cautate:
DefinitiiSinonimeAntonimeExtensie cautare direct din browser
DEXro - DEX Online - Dictionar Explicativ Roman
Caută

Toate sursele
Definitii
Sinonime
Antonime
Traducere

Roman - Englez - Dictionar Roman Englez
Englez - Roman Dictionar Englez Roman - Dictionar Englez Roman


A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar de sinonime

EXTREMITÁTE s. 1. cap, capăt, colţ, extremă, limită, margine, (înv.) sconcenie. (La cealaltă ~ a ţării.) 2. v. margine. 3. v. latură. 4. v. cap. 5. cap, capăt. (~ de dinapoi a bărcii.) 6. v. vârf.

EXUBERÁNT adj. expansiv. (Om ~.)

EXTRUZIÚNE s. (TEHN.) extrudare. (~ a unui metal.)

EZERÍNĂ s. (FARM.) fizostigmină.

EXULTÁ vb. v. radia.

EZITÁ vb. 1. a se codi, a pregeta, a şovăi, (înv. şi reg.) a se îndoi, (reg.) a se îngăima, a se nedumeri, a se tântăvi, (Mold.) a se cioşmoli, (prin Olt.) a se scârciumi, (înv.) a se cruţa, a lipsi, (fig.) a oscila, (înv. fig.) a se atârna, a se cumpăni, a se legăna. (A ~ să se ducă acolo.) 2. a aştepta, a şovăi. (N-a mai ~ o clipă şi ...)

EZITÁNT adj. 1. fluctuant, indecis, nedecis, nehotărât, şovăielnic, şovăitor, (rar) şovăind, şovăit, (reg.) codelnic, (prin Munt.) pregetos, (înv.) înclinător, îndoielnic, pregetător, târzielnic, (fig.) oscilant. (Atitudine ~; om ~.) 2. v. nesigur.

EZITÁRE s. 1. codeală, codire, fluctuaţie, îndoială, nehotărâre, pregetare, şovăială, şovăire, (livr.) indecizie, (pop.) preget, (fig.) oscilare, oscilaţie. (~ în luarea unei decizii.) 2. v. nesiguranţă.

EZOTÉRIC adj. ascuns, iniţiatic, secret, tainic. (O doctrină ~; un ritual ~ .)
 <<   <    18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28    >   >> 
pagina 28 din 28

 
Programare si administrare site Web Activ  |  Copyright (C) 2004-2020 DEX online. Copierea definitiilor este permisa sub licenta GPL , cu conditia pastrarii acestei note | Termeni si conditii