Ultimele cuvinte cautate:
DefinitiiSinonimeAntonimeExtensie cautare direct din browser
DEXro - DEX Online - Dictionar Explicativ Roman
Caută

Toate sursele
Definitii
Sinonime
Antonime
Traducere

Roman - Englez - Dictionar Roman Englez
Englez - Roman Dictionar Englez Roman - Dictionar Englez Roman


Licenţă

Copyright (C) 2004-2008 DEX online.

DEX online (constituit din baza de definiţii şi codul sursă) este liber; îl puteţi redistribui şi/sau modifica în conformitate cu termenii Licenţei Publice Generale GNU aşa cum este ea publicată de Free Software Foundation; fie versiunea 2 a Licenţei, fie (la latitudinea dumneavoastră) orice versiune ulterioară. Acest program este distribuit cu speranţa că vă va fi util, dar FĂRĂ NICI O GARANŢIE, chiar fără garanţia implicită de vandabilitate sau conformitate unui anumit scop. Citiţi Licenţa Publică Generală GNU pentru detalii. Puteţi găsi o copie a Licenţei Publice Generale GNU aici şi o traducere a ei în limba română aici.

Explicaţie

Am pus această licenţă pe definiţiile existente în DEX online pentru a ne asuma paternitatea asupra formei digitale a definiţiilor. Nu dorim să ne substituim autorilor originali ai dicţionarelor incluse. Precizăm din nou că DEX online este doar o copie online a DEX, ediţia 1998 şi a altor dicţionare asupra cărora nu avem nici un fel de pretenţii de paternitate. Este posibil ca, în urma unor convorbiri ulterioare cu Academia Română, această licenţă să devină invalidă. Este posibil chiar ca, din motive legale, să fim nevoiţi a revizui conţinutul acestui site. Deocamdată, însă, aceste convorbiri nu au avut loc. Cât timp lucrurile vor rămâne în această stare, dorim ca nimeni să nu poată confisca, patenta sau îngrădi accesul la baza de date a DEX online.

În cazul în care doriţi să preluaţi definiţii din DEX online, licenţa GPL vă obligă la două lucruri:
  1. Să oferiţi mai departe aceste definiţii tot sub licenţa GPL.
  2. Să includeţi nota de copyright aflată la sfârşitul fiecărei pagini din DEX online.
Am pus această licenţă pe definiţii:
  1. Pentru a ne asigura că baza de date a DEX online, care este în prezent cel mai complet dicţionar explicativ al limbii române, va rămâne întotdeauna gratuită. Puteţi folosi această bază de definiţii în orice scopuri, comerciale sau necomerciale.
  2. Pentru a ne asigura că oricine va folosi această bază de date va fi la rândul său obligat să o ofere mai departe în mod gratuit. Mai exact, oricui foloseşte această bază de date i se interzice să îngreuneze copierea mai departe a acestei baze de date. Aceasta este intenţia copyleft, în cadrul căruia intră şi Licenţa Publică Generală GNU.
  3. Pentru a ne asigura că, în cazul în care cineva preia şi modifică baza de date a DEX online, noi nu putem fi socotiţi răspunzători. DEX online îşi propune să ofere o copie fidelă a multor dicţionare, dar nu promitem că această copie va fi distribuită identic odată ce iese din mâinile noastre.
  4. Pentru că suntem de părere că acest document este foarte preţios şi este un instrument benefic pentru limba şi cultura română. Considerăm că acest document trebuie să fie public şi că el s-ar răspândi oricum, chiar şi fără voia noastră. De aceea, dorim să oferim acest document de la sursă şi să preîntâmpinăm apariţia unei pieţe negre pentru acest document.
 
Copyright (C) 2004-2020 DEX online. Copierea definitiilor este permisa sub licenta GPL , cu conditia pastrarii acestei note | Termeni si conditii